StartItUp! festival v Novem mestu

StartUP Novo mesto bo septembra organiziral StartItUp! festival, dogodek na katerem bodo svoje zgodbe predstavili uspešni mladi podjetniki. Teden kasneje pa bo StartUP Novo mesto začel s programom KickUP, v katerem bodo mladi iz Dolenjske razvijali svoje podjetniške zgodbe – startupe.

StartItUp! festival je enodnevni dogodek, ki bo potekal 7. septembra v LokalPatriotu. Na festivalu bodo mladi, uspešni podjetniki predstavili svoje podjetniške poti – s kakšnimi težavami so se spopadali, kaj so se ob tem naučili in kako jim je startup izkušnja spremenila življenje.

Na StartItUp! festivalu bodo svoje zgodbe delili:

  • Novomeščan Staš Stankovič iz LUMU, startupa ki je nedavno s svojim svetlomerom za mobilnike pozitivno presenetil fotografske navdušence in na Kickstarterju zbral skoraj 250.000 dolarjev zagonskega kapitala.
  • Dejan Romih iz MountVacation, enega najuspešnejših slovenskih startupov, ki ponuja počitnice v gorah.
  • Meta Kocjan iz MaleMačke, mlada novomeška someljejka, ki je s svojo ponudbo vin prva destinacija tujih turistov na novomeškem glavnem trgu.
  • Milena Jakovljevič iz Mediodroma, spletne agencije, ki novomeškim podjetjem približuje družabna omrežja.
  • Matej Golob iz TEDx, dolgoletni voditelj slovenskih dogodkov TED – Technology, Entertainment, Design, ki so posvečeni širjenju idej in so se na globalni ravni začeli pred 25 leti v Kaliforniji. Sedaj pa preko svojega podjetja 30Lean približuje Lean startup pristop zrelim organizacijam.
  • Novomeščan Matjaž Mrgole iz Confidly, startupa ki je zmagal v programu TS Startup, ki ga organizira Telekom Slovenije in za nagrado prejel 20.000 EUR zagonskega kapitala. Confidly je družabno omrežje, kjer uporabniki anonimno delijo svoje skrbi in pomagajo drug drugemu.

Več o dogodku na: http://www.start-up.si/startitup-2013/

Festival pa je tudi uvod v podjetniški program KickUP, ki se bo v StartUP Novo mesto začel en teden kasneje, t.j. 16. septembra in bo trajal vse do sredine decembra. V ta program se lahko prijavi vsak, ki želi ustvariti svoje podjetje-startup, pa ne ve kako začeti. StartUP Novo mesto nudi mentorsko pomoč, izobraževalne delavnice ter prostor za delo. Ob koncu programa bo najboljši startup za nagrado prejel pot v Amsterdam, kjer bo lahko v Rockstart pospeševalniku nadaljeval razvoj svojega startupa in razširil dejavnost na tuje trge.

Udeležba na KickUP-u je brezplačna, prijave pa se zbirajo na spletni strani (http://start-up.si/kickup) do 15. septembra.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.
Košarica
  • Ni izdelkov v košarici.