ŠKIS pripravlja pritožbi na Urad varuha človekovih pravic

Na  Zvezi ŠKIS pripravljamo dve pritožbi na Urad varuha človekovih pravic, eno zaradi izjemno dolgega odločanja o samih štipendijah (predvsem Zoisovih, pa tudi pri državnih) in drugo zaradi pravno neutemeljenega načina odločanja o dodatku za bivanje.

Ker se je že kar nekaj klubov, pa tudi Škisovih aktivistov, obrnilo name glede teh problematik vas torej vse pozivam, da svoje člane povabite k podpisu soglasja. Podpisi se bodo zbirali v pisarni Zveze ŠKIS v prvem tednu novega leta (od 2. do 4. januarja), če bo izražena želja pa tudi dlje. Uradne ure so med 9.00 in 13.00, če bo želja lahko tudi pozneje, vendar mi to najavite, da bom tam.
V imenu vseh podpisnikov bo pobudi vložil Aljaž Petek, član Skupine za pravno pomoč na Zvezi, ki bo tudi pripravil vsebinski del pritožbe. Iniciator torej ne bo Zveza Škis, temveč Štipendisti RS. Aljaž bo čez vikend pripravil vsebino pritožbe in tudi pooblastilo (da štipendista nekdo drug zagovarja pred Varuhom), kar boste takrat tudi dobili po mailu. Če želite, lahko pooblastilo tudi sprintate in date v podpis na klubih, oziroma podpišete doma. VENDAR je zadnji rok, da pooblastila prinesete na Škis NEDELJA, 6. 1., saj želimo, da gre zadeva čimprej naprej.
Torej, razširite novico med vse aktiviste, več dijakov in študentov kot podpiše, bolj smo močni.
Za kakršnokoli vprašanje sem na voljo na spodnjem mailu, Aljaž pa na aljaz.petek@skis-zveza.si
lep pozdrav,
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.
Košarica
  • Ni izdelkov v košarici.