Red Bull Can You Make it?

Sploh obstaja kdo, ki si do tega trenutka v življenju vsaj enkrat ni že rekel: ”Treba bo na eurotrip”?

Za odgovor na to vprašanje bi bila po vseh pravilih potrebna natančna javnomnenjska raziskava slovenske mladeži, a tudi brez tega  lahko s čisto vestjo sklepamo, da takih, ki še niso razmišljali o pohajkovanju po stari celini ni prav veliko – svetovljanstvo in avanturizem namreč narodu na sončni strani alp bojda krožita po žilah.

Misija ”eurotrip” se ponavadi začne dva ali tri mesece pred odhodom, ko si skupina prijateljev naredi načrt: ”Ok … zdajle bomo celo poletje delali prek študenta, nato pa nahrbtnik na rame in akcija.” Štirinajst dni pred ”D – dnevom” se mrzlično vrstijo obiski babic, dedkov, tet, stricev in vsem po vrsti se razlaga kako uspešno je bil opravljen letnik ter da je potovalna denarnica še malo tanka za prihajajočo evropsko avanturo. Na koncu sta ves trud poletnega dela in radodarnost ožjega/širšega sorodstva pospravljena v denarnico in pot se lahko začne. Debelina denarnice pa še zdaleč ni pogoj za popotovanje polno dogodivščin, prej nasprotno!

Danes si večina niti ne predstavlja, da bi se na pot odpravili brez telefona, kaj šele brez denarja. To bi zares predstavljalo pravi izziv …

Prav ta izziv predstavlja rdečo nit projekta Red Bull Can You Make It.  V začetku aprila bo vprašanje postavljeno 100 ekipam iz vsega sveta, ki se bodo iz različnih evropskih mest odpravili na enotedensko, 1000 kilometrov dolgo pot proti cilju v Berlinu. Pravila so preprosta: edina dovoljena valuta je pločevinka Red Bulla. Če želijo cilj doseči v sedmih dneh, bodo udeleženci morali uporabiti vsa svoja pogajalska znanja in pločevinke zamenjati za prevoz, spanje, hrano – vse kar jim bo pomagalo doseči Berlin.

K izzivu bodo povabljene tudi ekipe iz Slovenije! Kako do prijave si je moč prebrati na spletni strani www.redbullcanyoumakeit.com. Can You Make It? 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.
Košarica
  • Ni izdelkov v košarici.