ParkTek 2012 uspel!

Društvo novomeških študentov je v soboto, 15.9.2012 kljub vremenskim nevšečnostim organiziralo tradicionalno športno prireditev ParkLiga. Zaradi obilnih padavin v zadnjih dneh je organizator že dva dni pred dogodkom odpovedal tekmovanje v veslanju, saj je tok reke Krke premočan za varno izvedbo tekmovanja na reku. Vreme pa jo je zagodlo tudi na dan prirediteve. Zaradi deževnega jutra je bil organizator primoran odpovedati tudi vsa tri skupinska tekmovanja – košarko, nogomet in odbojko na mivki.

Na srečo je bilo popoldne v Novem mestu sončno in lepo vreme je pripeljalo 150 tekačev na ParkTek. Tako se je 16 otrok pomerilo v Ciciteku na 300 in 600 metrov, takoj za njimi pa so se na pod podali člani v teku na 10 km. Pot ob reki Krki je letos najhitreje pretekel Sebastjan Puš, kateremu sta se na zmagovalnih stopničkah pridružila še drugouvrščeni Bojan Vidmar ter tretji Aljaž Zalar. V ženski kategoriji je bila zmagovalka Parkteka novomeščanka Marjeta Stržinar, ki je v cilj pritekla malo pred drugouvrščeno Urško Bajc ter tretjeuvrščeno Marto Plahuta.

Poleg tekačev so športno popoldne preživeli tudi pohodniki, ki so se podali na pohod okoli Novega mesta ter skejterji Športnega društva Kriza, ki so za vse obiskovalce pripravili predstavitev tega ekstremnega športa ter za najmlajše izvedli malo šolo sketanja.

Prireditev pa je imela kot vsako leto tudi letos dobrodelen pridih, saj so šla vsa sredstva iz prijavnin v sklad za izpeljavo projekta Posrečilo se je pri katerem Društvo novomeških študentov mladim študentskim družinam v stiski pomaga z nakupom otroške oprome.

V ta namen so na letošnji Parkligi skupaj zbrali 1180 €.

 

Rezultate Parkteka najdete na povezavi.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.
Košarica
  • Ni izdelkov v košarici.