ParkLiga in ParkTek

ParkLiga in ParkTek je enodnevni športni praznik, ki ga organizira Društvo novomeških študentov v Športnem parku Loka. Z izjemnim izborom raznolikih športov zadovoljuje amaterski način ukvarjanja s športnimi dejavnostmi in predstavlja eno redkih novomeških prireditev, ki povezuje šport z dobrodelnostjo.

V organizaciji Društva novomeških študentov je ključno poslanstvo ParkTeka donacija socialno ogroženim, vsako leto tako celoten izkupiček prijavnin na tek podelimo nekomu, ki ta denar potrebuje.  ParkLiga in ParkTek  poleg dobrodelnosti poskrbita  tudi za spodbujanje športnih aktivnosti v Mestni občini Novo mesto, povezovanju vseh starostnih skupin na športnih igriščih, zabavi za najmlajše in krepitvi tekmovalnega duha za cilj povezovanja. ParkLiga na enem mestu združuje tako turnirje v različnih športih, kot tudi predstavitve novih športnih dejavnosti.

ParkTek je eden redkih tekaških praznikov v novomeški občini, prav tako pa je eden izmed enaindvajsetih tekov, ki štejejo za Dolenjski pokal. Poleg teka na 9 kilometrov, skoraj vseskozi ob prelepi Krki, organiziramo tudi otroške teke na 300 in 600 metrov.

Udeleženci ParkLige se pomerijo v številnih športnih disciplinah in spremljevalnih aktivnostih:

  • Košarka – tekmovanje v košarkarskih trojkah
  • Nogomet – tekmovanje v malem nogometu
  • Odbojka – tekmovanje v odbojki na mivki
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.
Košarica
  • Ni izdelkov v košarici.