ParkLiga in ParkTek 2015

parkliga_page

Projekt je podprt s strani Mestne občine Novo mesto.

logotip-grb

            

            

              

ParkTek ter ParkLiga se nezadržno približujeta (do njune že šestnajste izvedbe nas loči le še slabih štirinajst dni), zato je pravi čas, da vam zaupamo še dodatne podrobnosti in koristne informacije glede dogajanja v Športnem parku Loka v soboto, 4. aprila 2015.

Začeli bomo ob 10. uri zjutraj, ko ste ob novomeško Krko prvi vabljeni vsi košarkarji ter nogometaši. Takrat se bosta namreč začela turnirja v košarki 3 na 3 ter malem nogometu. Sedaj pa k pravilom:

– košarka: vse ekipe, ki bi želele nastopiti na košarkarskem turnirju, lahko nanj prijavite štiri tekmovalce (3+1), prijavnina za turnir pa znaša 20 evrov na ekipo. Ob prijavi morate oddati ime ekipe ter imena in priimke njenih članov. Format tekmovanja bomo določili naknadno, odvisen bo od števila prijavljenih ekip.

– mali nogomet: vsi nogometaši lahko prijavite ekipe, ki štejejo do sedem članov (5+2), prijavnina za malo-nogometni turnir pa znaša 35 evrov na ekipo. Tudi tu velja podobno kot za košarko – ob prijavi morate sporočiti ime ekipe ter imena in priimke njenih članov, format tekmovanja pa bo določen naknadno.

Vsi, ki bi želeli sodelovati na športnih turnirjih, se lahko nanju prijavite do petka, 3. aprila 2015, do 19. ure, na e-mail matic.sotler@drustvo-dns.si. V kratkem bomo objavili še nagrade za najboljše (za katere vam obljubimo, da bodo zelo mamljive), zato nas natančno spremljajte in se le hitro prijavite, da slučajno ne bo zmanjkalo mest.

Ob 11. uri se nam bodo na Loki pridružili kolesarji iz Novomeške kolesarske mreže, ki bodo na ParkLigi sodelovali prvič, sodelovanja z njimi pa smo izjemno veseli. Pripravljajo namreč “Kolšjak na Loki” – bolšji sejem koles in rabljene kolesarske opreme. Na “kolšjaku” bodo moči združili z novomeškimi kolesarskimi trgovci in serviserji, ki vam bodo s svojimi bogatimi izkušnjami pomagali, da boste v novo kolesarsko sezono vstopili karseda pripravljeni. Obenem bo NKM na ParkLigi tudi predstavila svoje enoletno delovanje ter napovednik prihajajočih dogodkov v letu 2015. NKM bo z nami predvidoma do 18. ure, zato boste imeli vsi skupaj zagotovo dovolj časa, da zberete vse nasvete in opremo, ki jo potrebujete za novo uspešno kolesarsko sezono.

POMEMBNO: Že ob 11. uri bomo začeli tudi z zbiranjem prijav za ParkTek. Tekači, prijavite se čim prej, da se ne boste tik pred zdajci drenjali za svojo štartno številko. Predprijave za tek pa že zbiramo, in sicer tukaj. Prijavnina za tek znaša 10 evrov na osebo.

Ob 13. uri na Loko pridrvijo adrenalinski odvisniki – longboarderji, ki so na ParkLigi že stalnica, in nas bodo zagotovo zopet navduševali s svojimi spusti po klancu z Novega trga ter fantje iz ekipe KRIZA Skateboardinga, ki bodo v edinem novomeškem skate parku izvedli šolo skateanja za vse nadebudne skaterje ter nam obenem gotovo pokazali še kakšnega izmed svojih trikov.

Ob 15. uri bomo izvedli otroške teke na 300 ter 600 metrov. Tudi otroke lahko prijavite že od 11. ure naprej (prijavnina znaša 5 evrov na osebo), obveščamo pa vas, da smo na ParkLigo povabili tudi Hop Klub, ki bo od 13.30 ure naprej skrbel za animacijo najmlajših udeležencev našega dogodka. Na ta način vsi tekači, pa tudi ostali obiskovalci ParkLige in “kolšjaka” ne rabite skrbeti, da se ne bi mogli dobro ogreti ali pa izbrati primernega kolesarskega sedeža za vaše kolo, tudi otroci pa bodo garantirano zadovoljni.

Ob 16. uri pa se začne glavni dogodek dneva – ParkTek. Letošnji tek je, kot že rečeno, otvoritveni tek za Dolenjski pokal, da pa ne bomo prištevali in odštevali metrov ter tuhtali zakaj so naši rezultati boljši/slabši, kot bi morali biti (žal imate vsi tekači bolj natančne ure od nas, hehe), smo se letos odločili, da prijavimo tek na 9, in ne na 10 kilometrov. Trasa ostaja ista, kot je bila doslej, le dolžina je malce krajša, za prvi tek sezone pa po našem mnenju ravno prava. Po končanem teku bo sledila podelitev nagrad in priznanj najboljšim v Gostišču Loka, kjer bodo letos pripravili tudi malice za tekače. Gostišče Loka namreč že od jeseni lanskega leta sodeluje z različnimi novomeškimi športnimi društvi ter kolektivi in za njihove člane pripravlja zdrave športne obroke, katerih boste letos deležni tudi naši tekači.

Za vse, ki bi si želeli malce manj naporno, a še vedno aktivno, preživeti sobotno popoldne pa bomo pripravili še krajši pohod z začetkom na Loki, prav tako ob 16. uri. Prijavnina za pohod znaša 5 evrov na osebo.

Uf, koliko dogajanja!

Najbolje, da naredimo kar nekakšen povzetek, torej:

– 10.00: ParkLiga – začetek turnirjev v košarki 3 na 3 in malem nogometu
– 11.00: NKM – “Kolšjak na Loki” (ter začetek zbiranja prijav za ParkTek)
– 13.00: KRIZA Skateboarding – šola skateanja ter longboarderji
– 13.30: Hop Klub – animacija za najmlajše udeležence ParkLige
– 15.00: otroški teki na 300 in 600 metrov
– 16.00: ParkTek in pohod

Za konec naj še enkrat poudarimo, da je ParkTek dobrodelni dogodek, ter da celoten izkupiček od prijavnin vsako leto namenimo v dobrodelne namene. Letos smo se v ta namen povezali z izjemnim vseslovenskim projektom Botrstvo, ki je lahko vsem nam super spodbuda in zgled za pomoč tistim, ki jo potrebujejo. Predstavniki projekta Botrstvo se nam bodo na ParkTeku prav tako pridružili, za njihovo srčnost in predanost pa se jim bomo zahvalili na podelitvi nagrad in priznanj najboljšim po teku, v Gostišču Loka.

Še enkrat vas vljudno vabimo, da se na kakršen koli način udeležite našega dogodka ter naredite nekaj dobrega za svoje zdravje in dobro počutje, obenem pa še pomagate tistim, ki to potrebujejo.

Se vidimo na ParkLigi!

               

               

               

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.
Košarica
  • Ni izdelkov v košarici.