ParkLiga 2012

Društvo novomeških študentov bo v soboto, 15. septembra, že 13. organiziralo ParkLigo in ParkTek. ParkLiga kot svojevrsten športni praznik se bo odvijala v Športnem parku Loka z začetkom ob 10. uri. V sklopu ParkLige se bodo dopoldne odvijali turnirji v različnih športih, v popoldanskem delu pa se bo odvijal že tradicionalni ParkTek. Tako kot že vsako leto do zdaj je tudi letos glavno poslanstvo ParkTeka dobrodelnost, saj se bo celoten izkupiček prijavnin za ParkTek doniral v dobrodelne namene in sicer socialno ogroženim študentskim družinam. Trinajsta  ParkLiga in ParkTek  bosta  poleg dobrodelnosti poskrbela  tudi za spodbujanje športnih aktivnosti v Mestni občini Novo mesto, povezovanju vseh starostnih skupin na športnih igriščih, zabavi za najmlajše in krepitvi tekmovalnega duha za cilj povezovanja.

Dopoldanski del se bo začel ob 10. uri. V sklopu tega dela se bodo odvijali turnirji v nogometu, košarki ter odbojki. Športne turnirje društvo prvič organizira v sodelovanju z drugimi društvi. Pri soorganizaciji sodelujejo Športno društvo Lev in Športno društvo Ulica. Za zabavo bo poskrbela tudi Kriza, ki pripravlja program v skate parku, kjer se bodo lahko preizkusili tudi začetniki na skate-u. Poskrbljeno bo tudi za mlajše in tiste malo starejše, ki so mladi po duši z različnimi igrami kot so ristanc, gumitvist in podobne. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji vodnih športov saj Športno društvo Grip organizira tekmovanje v kajaku na mirnih vodah.

Ob 16.30 se bo začel ParkTek. ParkTek bo eden redkih tekaških praznikov v novomeški občini v letu 2012. Tek je prav tako eden izmed enaindvajsetih tekov, ki štejejo za dolenjski pokal ter tudi v  programu Slovenija teče, ki ga podpira Olimpijski komite Slovenije.
Začeli bomo z najmlajšimi in sicer s Cici tekom na 300 metrov in 600 metrov, nadaljevali pa z 10 kilometrskim tekom, ki se začne ob 17. uri. Začetek in zaključek teka bo na Loki, poteka pa ob idilični progi ob reki Krki.

Vabimo vse športne navdušence, da se prireditve udeležijo v čim večjem številu ter tako prispevajo h krepitvi športnega duha in dobrodelnosti v novomeški občini.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.
Košarica
  • Ni izdelkov v košarici.