“Imamo vse, le Božička ne!”

V torek, 29.12.2015, za vas pripravljamo popoldne in večer poln druženja in zabave. V centru Novega mesta se bo dogajalo oooogromno, zato kar k stvari:

Začeli bomo ob 17.00, ko se nam lahko na Glavnem trgu pridružite na naši stojnici, kjer bomo kuhali čaj, vino in pivo (tako je, tudi pivo), pekli palačinke in še kaj. Vse vaše morebitne prostovoljne prispevke bomo (tako kot od kuhančka nekaj dni prej) namenili družini Mahnič iz Mirne Peči in s tem na pravi način zaključili letošnje leto. Istočasno bo na odru pred Rotovžem potekala lutkovna predstava Janko in Metka, za vse mlade in mlade po srcu.

V Hostlu Situla bo ravno tako dogajalo že od 17.00 naprej. V sejni sobi bo potekal že tretji večer družabnih iger, kjer bomo tokrat igrali Dixit, čudovito ilustrirano igro domišljije, pretkanosti in ugibanja. Naši dijaki v kavarni hostla pripravljajo otroški dan, namenjen vsem, ki imate radi Disneyjeve risanke in Čokolino (torej vsem, kdo pa teh stvari nima rad, hehe). Poleg tega bodo dijaki s pobarvankami, izdelavo voščilnic in še kakšnim presenečenjem poskrbeli tudi za animacijo najmlajših.

Ob 20.00 se znova selimo na Glavni trg, kjer pa bo šlo bolj »zares«. Na koncertu pred Rotovžem bosta nastopili lokalni glasbeni skupini Dubzilla in 3D Prasci.

O Dubzilli: »Bilo je nekega dne davnega leta 2006 nekje v Podgurju, južno od reke Krke in severno od Gorjancev, ko se je skupinica mladih odločila, da bi v svoja življenja lahko prinesla glasbo. Všeč sta jim bila roots reggae in dub, pa tudi punk. Ampak, so si rekli, kdo smo mi, da bi glasbo predalčkali in igrali samo eno zvrst? Igrajmo vse, igrajmo Podgurski dub! In so.«

Prasci pa o sebi pravijo: »Prasci smo z žrtjem iz skupnega korita na kmetiji pr Rabindijevem Grangiju začel že doug nazaj. No, pa sma še zmirej Intkejle. Špilama rada, se mau purinema, pa grima naprej. Sma Rimljani in sma Prasci, radi ukazujemo in rad kirga jebemo u glavo. Usaki kašn najebe. Rad se igrama s s kitaram, bubnm, sintiči pa efekti in delama tak fjužn, da se še uni Anapeji Krančevi, ka je zbežala ad tahribskih, veselička rasteguje da nebes.«

(opomba: google translate je dal od muke pri prevajanju besedila odpoved :D)

To je to, smo vam rekli, da se bo dogajalo ogromno?

Se vidimo v centru Novega mesta, da skupaj preživimo enega izmed zadnjih večerov letošnjega leta!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.
Košarica
  • Ni izdelkov v košarici.