DNŠpil: Aikula

V petek, 25. marca 2016 ob 22. uri nadaljujemo z DNŠpili. V Klubu LokalPatriot bodo na odru tokrat stali Aikula, ki s svojo muziko izražajo zvok balkanskih meja ter poosebljajo rock 70. let prejšnjega stoletja, v katerega spretno vkomponirajo surove vokale in balkanske prvine.

Kljub temu, da zasedba Aikula deluje šele nekaj let, se je vse skupaj začelo že pred približno 10 leti. Po kar nekaj nastopih, izdaji zgoščenk/singlov, razpadih in ponovnih združitvah se je prvotni zasedbi v prostorih za vaje pridružil nov član Tilen Božič, ki je prevzel vlogo basista, potem ko je Jernej prevzel vlogo kitarista.

Skupaj so preigravali stare skladbe in ustvarjali nove ter si nadeli ime Aikula. Po nekaj poskusnih koncertih se je pokazal ves potencial zasedbe in sedaj Aikula hitro raste in vsekakor velja za enega najbolj perspektivnih bandov, tako na področju bivše Jugoslavije kot tudi širše. Nastopili so že v več klubih po Sloveniji, pa tudi v Berlinu, Bruslju,…, v maju pa bodo nastopali kot predskupina zasedbe Psyhic TV3/PTV3 na turneji po celotni Evropi.

VSTOPNINE NI!

Aikula_by_Aleksej_Žagar

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.
Košarica
  • Ni izdelkov v košarici.