DNŠ StandUp delavnica

Zaradi pomanjkanja zanimanja za Stand Up delavnico je delavnica ODPOVEDANA!

 

Nauči se osnovnih veščin stand-up komedije in se preizkusi pred živo publiko

Vodji delavnic: Perica Jerković in Andrej Colarič

Mail: miha.fabjan@drustvo-dns.si

Trajanje: petek in sobota, 2.-3.11.2012

Kje: Hostel Situla in LokalPatriot

Udeleži se delavnic stand-up komedije in postani stand up komik!
Delavnice bosta vodila Perica Jerković in Andrej Colarič.

Udeleženci delavnic bodo sprva spoznali osnovne prvine stand-up komedije, izvedeli, kaj sploh je stand-up komedija, kaj pomeni biti komik, kako začeti, kakšni pogoji so potrebni za nastop, nato pa na skozi delavnice obdelali še naslednje elemente: pisanje, izvedba, karakter, priprave, oblikovanje seta, improvizacija itd. Delavnice bodo potekale v sproščenem vzdušju, mentorji bodo različne elemente predstavili skozi svoje izkušnje in videnje.

Potek delavnic: Pred pričetkom delavnic bo teden prej potekal uvodni sestanek, kjer bodo udeleženci prejeli navodila za pripravo materiala, ki ga bodo obdelali na delavnicah. V petek popoldne se bo pričelo z delavnicami pod mentorstvom Perice Jerkovića v Hostlu Situla. Delavnice se bodo nadaljevale tudi v soboto v dopoldanskih in popoldanskih urah. Zvečer pa bo vsak udeleženec dobil priložnost, da nastopi pred živo publiko v klubu LokalPatriot, kot ogrevanje pred nastopom Perice Jerkovića. Dogodek bo povezoval Andrej Colarič.

Kdo je Perica Jerković? Perica Jerković je slovenskim ljubiteljem stand-up komedije zelo znano ime, saj gre za enega najizkušenejših stand-up komikov pri nas. Kot ustanovni član skupine Komikaze se je vsem vtisnil v spomin z avtobiografsko točko “Rojen v Jugi”.

Kot študent in aktivist koprskega študentskega kluba se je začel ukvarjati sprva s filmsko, kasneje pa tudi s stand-up komedijo. Leta 2003 je pognal študentski stand-up s šovom “Ceu Smeh,” ki je bil tako uspešen, da so ga izvajali štiri leta, koprsko gledališče pa je bilo vselej polno. Januarja leta 2007 je skupaj s somišljeniki ustanovil skupino Komikaze, s katerimi je ustvaril tri šove: Pristati inu obstati, Akcija in Banzaaaj. Kot igralec in scenarist je sodeloval pri oglaševalski akciji Gofla. Je tudi avtor in režiser številnih skečev v produkciji Komikaz.

Perica klasično stand-up pripovedovanje kombinira z enovrstičnicami in besedno komiko včasih prekine s segmentom, polnim mimike in gestikulacije. Njegov monolog je v lahkotno embalažo zavita obilica sarkazma in (samo)ironije.

Točen razpored bo znan nekaj dni pred izpeljavo dogodka.

Cena prijave za dvodnevne delavnice stand-up komedije: 30 €

V ceno sta vključeni dve kosili v Hostlu Situla in topli napitki v LokaluPatriot ter priložnost “ogreti” publiko na finalnem nastopu v soboto, 13.11 v klubu LokalPatriot.

Prijave so možne od 15.10.2012 dalje na Infotočki DNŠ v Hostlu Situla!

Prijave pobiramo do zapolnitev mest oz. do 26.11.2012! Število mest je omejeno!

Več informacij dobite na miha.fabjan@drustvo-dns.si

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.
Košarica
  • Ni izdelkov v košarici.