DNŠ Sessions: Orlek

Po tem, ko smo s Soul Fingersi uradno odprli novo sezono DNŠ Sessionov, v novembru že na polno štartamo z novim paketom vrhunskih koncertov za majhen denar. V soboto, 7. novembra 2015 ob 22. uri, se nam bodo v Klubu LokalPatiot pridružili originalni “knap’n’rollerji«, zasavska glasbena zasedba Orlek!

Orlek je slovenska glasbena skupina, ustanovljena leta 1990 v Zagorju ob Savi. Ime so si nadeli po hribu na samem obrobju Zagorja. Njihova glasba je izvirna mešanica rock’n’rolla oziroma nekakšen folk-punk-polka-rock (sami pravijo svojemu slogu »knap’n’roll«). Inštrumentalna zasedba poleg tradicionalne rockovske postave inštrumentov vključuje še pihalno sekcijo in harmoniko.

Njihova besedila so socialno-humorno obarvana, s številnimi rudarskimi izrazi, ki označujejo trpko rudarsko življenje. Nekatere pesmi so ljudske in so jih obarvali z rockom, kot na primer »Vinska trta«. Nastopajo tako v Sloveniji kot v tujini, kjer vedno pojejo le v slovenščini.

Vstopnina za DNŠ Sessione ostaja enaka kot v lanskem letu: 4 evre za člane društva (članske izkaznice vas še vedno čakajo na Infotočki!), 8 evrov za vse ostale.

Se vidimo na zasavskem porno-polka žuru! 😉

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.
Košarica
  • Ni izdelkov v košarici.