Dijas

DIJAS je okrajšava za Dijaško sekcijo Društva novomeških študentov, ki je sicer avtonomna organizacija in deluje pod okriljem društva. Nastala je z namenom, da aktivni mladi svoje (ne)formalno osvojene kompetence prenesejo dalje na posameznike, ki z mladinskim delom šele pričenjajo. Dijakom omogoča, da se v sklopu društva urijo v projektnem mladinskem delu ter se pripravijo na bodoče aktivno delo v DNŠ. Poleg tega jim aktivna participacija v društvu z izmenjavo izkušenj lajša sam prehod iz srednje šole na fakultete.

DIJAS skupaj z mentorji DNŠ pripravlja številne projekte na mnogoterih področjih. Med njimi so razni manjši projekti, organizirani v ožjem krogu, denimo Dnevi družabnih iger, NERF turnirji in LOL turnirji. Poleg tega se naši dijaki tudi športno udejstvujejo skozi Dijas smučanja in Wakeboard izlete, pogosto pa tudi izobražuje na CPP predavanjih ali kuharskih delavnicah. Med nabor krovnih projektov, bolj poznanih širši množici, pa lahko s ponosom označijo projekt Kolektivc, ki je namenjen proslavljanju konca šolskega leta in Infodneve, pri katerih se najrazličnejši študentje zberejo na več srednjih šolah in dijakom predstavijo potek delovanja posameznih fakultet.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.
Košarica
  • Ni izdelkov v košarici.