Delam da lahko študiram!

Novo mesto, 17. februar 2014 – Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) bo v sodelovanju z Društvom novomeških študentov v času javne razprave predloga Zakona o občasnem in začasnem delu dijakov in študentov organizirala okroglo mizo, ki bopotekala v petek, 28.2.2014 ob 18.00 v Hostlu Situla – Dilančeva 1, 8000 Novo mesto. Namen okrogle mize je širši javnosti podrobno predstaviti vsebino predloga in predlagane spremembe ter poiskati najboljše možne rešitve za še odprta področja.
Občasno in začasno delo dijakov in študentov v Sloveniji za mlade, vključene v formalno izobraževanje, predstavlja most, ki se pne nad razkorakom med teorijo, pridobljeno znotraj formalnega izobraževanja, in prakso, ki jo zahteva trg dela. V sedanji ureditvi visokošolskega študija, ko mnogo študijskih programov ne predvideva prakse, ki bi omogočila pridobivanje ‘mehkih’ delovnih izkušenj, je občasno in začasno delo dijakov in študentov tisto, ki mladim omogoča pridobitev delovnih izkušenj in referenc, ki jih ob prvi zaposlitvi lahko upoštevajo tudi delodajalci.Ob gospodarski krizi in socialni politiki države občasno in začasno delo dijakov in študentov mnogim študentom omogoča študij, ki bi jim bil brez tega instituta onemogočen. Ob visokih življenjskih stroških lahko ugotovimo, da štipendija ne zadostuje za osredotočen študij, zaradi česar je občasno in začasno delo dijakov in študentov za mnoge mlade neizbežno, sploh tiste, ki jim zaradi takšnih ali drugačnih razlogov pri stroških študija ne morejo pomagati starši.
Zato je ŠOS in DNŠ pripravil vrsto okroglih miz, da s širšo javnostjo najdemo načine, da bo študentsko delo sprejemljivo za vse. K sodelovanju na okroglih mizah smo povabili tako predstavnike resornega ministrstva kot delodajalcev, sindikatov in seveda študentov.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.
Košarica
  • Ni izdelkov v košarici.