DNŠ Sessions: Urban & 4

Marca na oder Kluba LokalPatriot prihaja nihče drug kot Damir Urban s svojo zasedbo Urban & 4! Session legendarnega hrvaškega glasbenega izvajalca bo v soboto, 12. marca 2016 ob 22. uri.

Damir Urban, nekdanji frontman kultne reške rockovske skupine Laufer, ki je razpadla sredi devetdesetih let, je kmalu zatem ustanovil zasedbo Urban & 4, v katero je vključil še štiri uveljavljene reške glasbenike. Laufer je bil pretežno kitarski bend, ki je izhajal iz postpunkovske tradicije, glasbeni izraz skupine Urban & 4 pa je bil opazno drugačen in manj surov. Idejni vodja novega benda pa je že s prvim albumom (Otrovna kiša, 1996) obveljal za avtorja, ki pozorno spremlja svetovne glasbene smernice in jih vključuje v svojo glasbo.

Skozi leta in albume skupina Urban & 4, da jih zanima raziskovanje različnih glasbenih izrazov in žanrov, ne glede na pričakovanja publike. To dokazuje tudi njihov zadnji album, Mamut, ki je bolj minimalističen, spremljajo pa ga prepoznaven Urbanov vokal in daljši atmosferični vložki. Mamut je očitno plošček, ki za Urbana in štirico pomeni prelomnico. Gre za glasbeni izdelek visoke umetniške in glasbene vrednosti, kakršnega lahko ustvari le dovolj zrel in samosvoj avtor ali skupina.

Vstopnina: 4 evre za člane DNŠ, 8 evrov za ostale (predprodaja vstopnic na Infotočki DNŠ)

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.